Werkwijze

 

Tuinadvies:

Ik kom graag bij u langs voor een gratis kennismakingsgesprek voor een tuinontwerp. We bespreken dan uw wensen en doen een ronde door uw tuin. Vervolgens geef ik u een kostenindicatie of stuur een offerte; de kosten kunnen variëren en is afhankelijk van de afmetingen van de tuin en uw wensen.

Wilt u alleen ecologisch tuinadvies? Dan kan natuurlijk ook.

 

 

Tuinontwerp:

Ik maak graag eerst een schets; één met uw wensen en eventueel één met een andere insteek. We overleggen deze en maken samen het definitieve ontwerp. Het ontwerp bestaat uit 2D-tekeningen en een beplantingsplan. We bespreken ook wat u verder wilt; een verdere uitwerking van de totale kosten voor uitvoering en hoe u de werkzaamheden gedaan wilt hebben. Ik kies er zelf graag voor om bij kleine tuinen de werkzaamheden zelf of samen met u als klant te gaan doen. U kunt alles natuurlijk ook zelf doen of de gehele uitvoering uitbesteden aan een hoveniersbedrijf. Ook andere werkzaamheden als het maken van planningen, ramingen, werkbegrotingen of begeleiding bij de uitvoering behoren tot de mogelijkheden.

 

 

Aanleg, onderhoud en samen tuinieren:

De aanleg van een complete nieuwe tuin of aanpassing van een grote tuin zal ik uitbesteden aan een lokale hovenier. U kunt dit zelf regelen of samen met mij.

Voor kleinere tuinen of een kleine natuurvijver kan ik de aanleg en het onderhoud zelf doen, of samen met u. Het aanplanten van nieuwe beplanting doe ik ook graag zelf of samen met u. Begeleiding van door derden uit te voeren werkzaamheden is ook mogelijk. Ook voor de nazorg en het onderhoud help ik u graag.

 

 

Ecologische inventarisatie:

Voorafgaand aan het ontwerpproces doe ik als u dat wenst graag een ecologische inventarisatie in uw tuin. Hierbij probeer ik een beeld te creëren van de aanwezige soorten, zodat er bij een make-over van uw tuin geen onbedoelde negatieve ecologische effecten ontstaan. Hierbij kunt u denken aan het onderzoeken naar de aanwezigheid van vleermuizen, egels, eekhoorns, amfibieën en bijzondere insecten.

 

 

Tarieven:

Ik hanteer een uurtarief van € 55,00 (exclusief 21% btw). U ontvangt over de gedane werkzaamheden een gespecifeerde nota met daarop de betaalgegevens.

 

Reiskosten:

De reiskosten bedragen € 0,19 (exclusief 21% btw) voor de totaal gereden kilometers.